Friday, March 9, 2012

Cawan Kopitiam Bunga Penuh

Salam,

Lama betul tak update blog. Last 2 weeks aku tak berapa sihat, demam yang teruk. Alhamdulillah last week dah sihat sempat gak hunting.
And last week la juga aku pi memancing di Tanjung Sepat, Morib sempat jugak aku riki and hunting barang lama. Jumpa la aku dengan set cawan ni. Agak cantik juga coz bunga nya penuh. Set cawan ni aku nak simpan untuk diletakkan atas meja kopitiam aku esok.

Set cawan ni agak tebal dan tiada chop made in mana-mana kat muntot cawan ni. So aku agak ia keluaran tahun 1960an, 1970an or lebih lama dari tu. Kalau kita perhatikan nowadays dah banyak re-production cawan ni dengan kaedah 'free gift' dari pengeluar-pengeluar produk kopi (tak dapat la den nak list kan) memang banyak dipasaran.

Anyway, aku dapat 4 set sahaja. Tu yang apek tu ada so aku sapu semunya. Ok chow.

1 comment:

  1. syabas bro! best pekan lama tanjung sepat tu,

    ReplyDelete